Nicolai Tram ville gerne have opfundet Big Mac’en

Nicolai Tram er ophavsmand til NaCl, og han er utvivlsomt en af de skørere kugler i vores trup. Han er uddannet fra restaurant M/S Amerika hvor han bestod sin svendeprøve med en sølvmedalje. Siden har han arbejdet på Michelinrestauranten La Terraza del Casino i Spanien, som souschef på Dragsholm Slot og køkkenchef på Restaurant Jacobsen. Nicolai arbejder nu freelance som madformidler, og han er nybagt far til babyen Finn.

Nicolai har blandt andet præsenteret retterne Guldfisk, Elektrisk ål og mælkeretten XVII-XII-MMX, som var en hyldest til hans søn.

Hvad er din livret?
Al mad lavet med kærlighed og glæde.

Hvad er din mest mindeværdige spiseoplevelse?
En middag på Michel Bras nogle år tilbage. Min oplevelse af stedet ændrede for altid hele min måde at forstå mad på. Jeg blev bevidst om, at for mig vægter de sensoriske elementer, omgivelserne, maden og historien bag lige højt.

Hvad inspirerer dig?
For tiden er jeg meget inspireret at arbejde med følelser i mad. Jeg brugte hele sidste år på at beskrive positive følelser i de retter, jeg lavede, men i år har jeg kastet mig ud i at prøve at formidle nogle rammer, som ikke nødvendigvis er rare at befinde sig i. På Dragsholm Slot lod jeg gæsterne spise ”død” i en kirke, og ved det kommende arrangement i Århus vil jeg servere en ret, som jeg kalder ”Formaldehyd.”

Hvilken ret ville du gerne have fundet på?
Big Mac’en.

Hvad er din skjulte perle?
Nimb Brasserie. Fordi maden er helt fantastisk, og stedet rummer mange positive minder for mig.

Hvilken ingrediens er mest overvurderet/hader du mest?
Safran. Aromaen er enormt dominerende, men ikke særlig rar.