Christoffer Sørensen: “Jeg har stadig meget at lære”

Hvorfor blev du kok?
Jeg har altid elsket at lave mad og har en nysgerrighed overfor at lege med råvarerne med hjemmefra Jeg vidste allerede, da jeg gik i 8. klasse, at jeg ville være kok, og jeg gik i lære lige efter folkeskolen.

Hvordan kom du med i NaCl – og hvorfor?
Da jeg var på 1. skoleperiode spurgte en af mine lærere, om jeg havde lyst til at komme med til et NaCl arrangement. Det var vildt spændende, så jeg har holdt ved siden.

Hvilken ret er du mest stolt af?
Min ret fra Børsens Kokketalent 2011 på Dragsholm Slot. Opgaven lød på, at det skulle være en vegetarret, så den bestod af svampe, rødder, bær og stokke.

Hvilken ret ville du ønske, du havde fundet på?
Jeg ville gerne have været hjernen bag Rene Redzepis ret “Syltede grøntsager og marv.”

Hvem er dit gastronomisk idol?
Jeg ved ikke, om man kan kalde ham et idol, men Søren Selin, som har været min køkkenchef på Alberto K gennem min læretid, er rigtig dygtig, og jeg beundrer også Mads Refslunds måde at lave mad på.

Hvor finder man dig om 10 år?
Forhåbentlig er jeg stadig i branchen. Nu er jeg jo først lige blevet udlært, så jeg har stadig meget at lære, men på et tidspunkt vil jeg da gerne prøve at udfolde mig med min egen form for madlavning.

Christoffer Sørensens CV