Julien Risbourg: ‘Høns i asparges er sgu en dejlig ret’

Det tog vores nye medlem, Julien Wincentz Risbourg, nogle år at nå til erkendelsen af, at det var kok, han skulle være.

“Da jeg havde stået og svedt hjemme i venner og bekendtes køkkener, at det gik op for mig; hey! Det er måske lidt mere end en hobby. Madlavning er både komplekst men også utrolig simpelt; det er ernæring og nydelse, det er kreativitet og nogle gange en måde at koble af på – det er livets NaCl,” som han siger.

Julien kunne opleves på slap line som ægte NaCl’er ved Showcooking #18, og hans daværende chef lagde hus, da vi inviterede til Showcooking #19 i Spisehuset 56°, som ligger i et af de gamle krudthuse på Holmen, Charlotte Amalies Bastion.

5 hurtige til Julien

Hvorfor blev du kok?
Det er meget simpelt – fordi jeg gerne vil lave dejlig mad. Det er det, jeg brænder for.

Hvordan kom du med i NaCl – og hvorfor?
NaCl er jo en slags voksenlegestue for kokke, hvor man har mulighed for at udvikle sig kreativt. Det ville jeg gerne være en del af, og jeg havde vel den rigtige indstilling, så nu er jeg med.

Hvilken ret ville du ønske, du havde fundet på?
Høns i asparges – det er sgu en dejlig ret. Eller æg og bacon, som er et match made in heaven.

Har du et gastronomisk idol?
Jeg har flere. Men jeg vil gerne fremhæve Heston Blumenthal, fordi han er original, som ikke sætter nogen grænser for sig selv.

Hvor finder man dig om 5 år?
I et køkken, der laver dejlig mad.

Se også Juliens CV her.